Diskonekce: PR a PRAVDA

Listopad 14, 2016 od Mike Rinder

Výše se píše, co má Scientologie říci o praktikách diskonekce na jejích oficiálních stránkách. Odráží to prohlášení, které dělají do medií o této kontroverzní a urážlivé praktice.

Samozřejmě obsahuje mnoho polo-pravd, opomenutých informací a přímo lží. Pokud vezmete toto prohlášení jako pravdivé tak, jak to vypadá (a mnoho lidí NEBUDE vědět, co není odkryto) vše to zní dost rozumně. Kdo by s tímto mohl nesouhlasit…

Můj dřívější post o Fér hře, který předkládal SKUTEČNOU politiku církve ohledně zacházení s kritikou/nepřáteli/utlačovateli vyprodukoval mnoho zájmu. Měl jsem za to, že by mohlo být poučné následovat podobný vzor s ohledem na diskonekci.

Pravda je, že diskonekce JE vynucována. V mnohých případech tak zvaná volba je mezi diskonekcí od někoho z rodiny. Doslova neexistuje volba JESTLI se diskonektovat. Je to prostě „volba“ od KOHO se diskonektovat. Ale jistě to bude někdo (pro srdcervoucí příběh, který to rozvádí do detailu viz “Sářina Volba” od Joe Childs v Tampa Bay Times).

Ale začněme na začátku přetvářky znovu vytištěné výše ze scientology.org a rozeberme to kus po kusu.

Scientolog může mít potíže dělat duchovní postup ve svém auditování nebo trénování, pokud je spojen s někým, kdo je utlačovatelský, nebo antagonistický k Scientologii či jejím principům

Ze scientologické perspektivy, toto je článek o víře. Dostaňte se do kontaktu s SP, nebo kýmkoli, kdo je kritický a ztratíte zisky, za které jste zaplatili slušnou sumu peněz a do jejichž dosažení jste investovali mnoho času. Ustanovuje to premisu k ospravedlnění diskonekce. Když dáme na stranu otázku, jak toto funguje když je každý vyžadován udělat PTS/SP detekci, Kurz Směrování a Zvládání (nebo „jak Rozdrtit Útlak“), který údajně učí, jak se s takovými SP vypořádat a dejme na stranu jak křehké zisky a úspěchy v scientologii jsou, že mohou zmizet mrknutím oka – toto je záměrně zavádějící prohlášení. Je s ním zamýšleno vytvořit falešný dojem, že jediní lidé, kteří budou používat „technologii“ diskonekce, jsou ti, kteří aktivně auditují nebo jsou na tréningových službách, protože toto se týká jejich duchovního postupu, tam je diskonekce relevantní. Toto je absolutně nepravda. Je běžnou praxí pro církev nařídit lidem diskonektovat se, lidem, kteří nebyli nikde blízko auditování nebo tréningu po desetiletí. Dokonce jdou tak daleko, že nařizují NE-SCIENTOLOGŮM se diskonektovat „nebo jinak“ (budou obtěžování, na ostatní členy rodiny bude namířena zbraň atd.).

Toto může být pravdivé prohlášení z perspektivy scientologické technologie, ale je to falešný základ na kterém se staví příběh diskonekce.

Abychom vyřešili tuto situaci, člověk buď „zvládne“ antagonismus druhého pravdivými daty o Scientologii a Církvy, nebo, jako poslední možnost, když veškeré snahy zvládnout selhaly, se „odpojí“, nebo přestane s danou osobou komunikovat.

Znovu, toto neškodně znějící prohlášení neprezentuje pravdu.

Scientologovům je nařizováno se odpojit od těch, kteří jsou prohlášeni utlačovatelskými osobami – je to VYSOKÝ ZLOČIN v scientologii neodpojit se od kohokoli, kterého církev seznala, že je utlačovatelský. Scientologovům NENÍ žádným způsobem dovoleno „zvládat“ ty, kteří byli církví prohlášeni za SP. Může jim být dán speciální souhlas je obtěžovat (a la „Squirrelbusters”) ale toto se týká jen schválení předem. Jinak, existuje jen JEDNA osoba se kterou může deklarovaný SP jakkoli komunikovat – „Mezinárodní Náčelník Spravedlnosti“ (International Justice Chief – IJC). A jediná věc, o které IJC může komunikovat je, že SP se bude „kát“ a „vynahrazovat“, aby se snažil a vrátil se do stáda scientologie, neexistují žádné výjimky tomuto pravidlu.

“Základní princip ´zvládněte, nebo se diskonektujte´ existuje v jakékoli skupině a naše není odlišná.

Dobře, jak jsme ukázali výše, je to velmi odlišné. Scientologie říká ne-scientologům, aby se diskonektovali od členů rodiny. Lidem je nařizováno, aby se odpojily od lidí, protože mají přátelé na Facebooku, které církev shledává nepřijatelnými. A jde to do extrému jako že něčí matka umírá a scientologičtí členové rodiny ani neinformují jejího SP deklarovaného syna

“Je to dost jako snažit se jednat s kriminálníkem. Když to nezvládne, společnost se uchýlí k jedinému dalšímu řešení: ´diskonektuje´ kriminálníka od společnosti. Jinými slovy, odstraní dotyčného od společnosti a dá ho do vězení, protože nezvládne své problémy, nebo jinak neustane v páchání kriminálních činů proti ostatním.“

Zajímavé, že používají tento příklad. Je výstižný. Protože scientologie věří, že mají bohem dané právo prohlašovat lidi „kriminálníky“ a zabránit jim v páchaní kriminálních činů proti ostatním JSOU zákon. „Wogové“ nemají zdání, co dělají a jen scientologie může vykonat vhodnou spravedlnost.

Neexistuje Scientologická politika Diskonekce, která vyžaduje po členech Církve se diskonektovat od kohokoli, natož od rodiny a přátel, kteří mají prostě jinou víru. Naopak, morální kodex Scientologie vyžaduje, že Scientologové respektují náboženské víry ostatních. Církev povzbuzuje výtečně rodinné vztahy. Scientologové, nebo ne, rodinné vztahy se rutinně zlepšují se Scientologii, protože Scientologové se učí, jak zvýšit komunikaci a vyřešit jakékoli problémy, které mohli dříve existovat

Myšlenka, že Scientologie „respektuje náboženské víry ostatních“ může být obecně pravdivá („slovo „toleruje“ je vhodnější, než „respektuje“, neboť scientologové jsou fundamentalisti – věří, že každý, kdo není scientolog, má být litován, neboť je odsouzen k ztrátě své věčnosti, pokud se nestane scientologem) pro ty ostatních náboženství s následujícími vyjímkami:

  1. Kdokoli, kdo byl dříve zapojen v scientologii, ale rozhodl se dále se neúčastnit (je jedno, jestli se rozhodli podílet se v jiné víře). Existuje jedno „náboženství“ kterému není dopřáno ŽÁDNÝCH práv – bývalí scientologové. Jejich náboženské názory jsou nejen nerespektovány, nejsou ani tolerovány, jsou otevřeně nenáviděni a scientologové se je snaží zničit.
  2. Kdokoli z jakéhokoli jiného náboženství, který je kritický k scientologii.

Ale zde je, co opravdu odhaluje lež scientologických tvrzení o diskonekci.

Následující je nezměnitelné „svaté písmo“ a je klasifikována pro scientology jako „VYSOKÝ ZLOČIN“ či „Utlačovatelský Čin.“ Může být nalezeno v jejich vydaných knihách, včetně Úvodu do Scientologické Etiky – bibli scientologické morálky:

Pokračující spojení s osobou nebo skupinou prohlášenou jako Utlačovatelskou Osobou nebo Skupinou ;

Nezvládnutí se distancovat a diskonektovat od osoby prokazatelně vinou Utlačovatelskými Činy;

Diskonekce není „dobrovolná“. O nic víc, než když by to bylo když by vás o to žádala popravčí četa.

Diskonekce je jeden z nejvíce sžíravých praktik scientologie. Trhá rodiny od sebe. Způsobuje enormní bolest a rozrušení.

Ve skutečnosti je tak strašná, že scientologie se NEDOZNÁ k vlastnímu skutečnému přesvědčení. Nedají pravdu znát a nestoupnou si za své praktiky, protože svět by je odsoudil. Namísto toho se snaží přesvědčit svět, že jsou laskaví, milující a jako každý jiný. A přesto budou VELMI arogantně tvrdit, že jsou zcela upřímní ve svých „náboženských přesvědčeních“ a potřebu udržovat čistotu jejich „svatých textů“ když se jim to hodí. Když to jsou takové univerzální pravdy, které jsou součástí JEDINÉ cesty k duchovní svobodě, proč si nestoupnou za své praktiky a čestně neřeknou „Ano, tohle děláme. To je naše náboženství. Nelíbí se vám, nebuďte jeho součástí.“ Očividně, protože nemůžete přesvědčit nikoho, aby se zapojil, když by rozuměl celému obrázku před tím, než by se zapojil. Je to jako vražedník se sekerou, který předstírá, že je to zmrzlinář ze sousedství – kdyby odhalil pravdu, nejenže neprodá už žádnou zmrzlinu, ale podá si ho představitel zákona.

Don Quijote de la Mancha se představuje:

Veritas Ingenio
Příspěvek byl publikován v rubrice Všechny články. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář